Werkwijze & tarieven

Je kunt in mijn praktijk terecht voor consult, voorlichting en begeleiding bij leefstijlverandering op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Zoek je hulp bij specifieke klachten?

Een volwaardige en goed samengestelde voeding, voldoende bewegen, goed ademhalen, fysiek en mentaal ontspannen en goed slapen zijn natuurlijke manieren waarmee het lichaam haar balans kan herstellen. Vele gezondheidsklachten zijn op deze manier te verminderen en zelfs te verhelpen.

  • maag- en darmklachten, slechte stoelgang, buikpijn, terugkerende misselijkheid, brandend maagzuur, gebrek aan eetlust of juist te veel eetlust
  • overgewicht en daarmee samenhangende klachten als hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, hart- en vaatproblemen, gewrichtsklachten, lusteloosheid
  • ondergewicht en daarmee samenhangende lage energie, moeheid, vaak koud hebben, duizeligheid, botontkalking, gespannen gevoel
  • lage weerstand, vaak verkouden worden, keelpijn, holteontstekingen, hoesten, moeheid, hoofdpijn, vaak koude handen en voeten hebben
  • aanhoudende vermoeidheid door stress, te veel zorgen, piekeren, moeilijk kunnen ontspannen
  • overgangsklachten als opvliegers, slapeloosheid, hoofdpijn, sterke wisselingen in energie en stemming, aankomen in gewicht

Ieder mens is uniek en elke onbalans, aandoening of ziekte vraagt om een eigen benadering. Samen met je ga ik op zoek naar de best haalbare oplossingen binnen jouw omstandigheden, zodat je daadwerkelijk komt tot een vermindering van je klachten en een verbetering van je energie.

Werkwijze

Bewustwording, voeding- en leefstijl

Een eerste afspraak voor voeding- en leefstijladvies is een intakegesprek. Ik neem hiervoor ca. 1,5 uur de tijd om een goed beeld te krijgen van je eet- en leefgewoonten en eventuele gezondheidsklachten. We hebben een uitgebreid vraaggesprek, waarbij ik goed luister naar je hulpvraag en je aanvullende vragen zal stellen over je algehele gezondheid, mate van energie en je eventuele medische geschiedenis.

Voor de eerste afspraak stuur ik je een vragenlijst toe over je voedselkeuze, eetgewoonten en eetpatroon. Je vult de vragenlijst in en stuurt hem aan mij terug. Zo krijg ik alvast een eerste indruk van je manier van eten en het scheelt je de kosten van een afspraak. Bij de eerste afspraak bespreek ik de vragenlijst met je.

Op basis van de intake en je hulpvraag komen we tot een concreet plan van aanpak hoe je eet- en leefgewoonten te verbeteren. Dit plan leg ik in grote lijnen schriftelijk vast, zodat we daar op terug kunnen grijpen gedurende de begeleiding om te zien hoe het proces verloopt. Daarbij bespreken we hoeveel consulten er gewenst en/of nodig zijn om naar een resultaat toe te werken.

Zoek je vooral een preventief advies bij milde klachten om je gezondheid te onderhouden en behouden?
Met een intake en 2 à 3 consulten heb je meestal voldoende in handen om zelf verder aan de slag te gaan. Je kunt altijd nog een keer terugkomen voor een vinger aan de pols: hoe zijn je ervaringen?

Zijn je gezondheidsklachten ernstiger of langduriger van aard, of heb je baat bij een concrete ondersteuning, dan maken we vervolgafspraken voor begeleiding zolang je dat wenst of nodig hebt.

Bij het werken met een individueel voedingsplan worden adviezen op basis van je ervaringen en de resultaten tussentijds waar nodig bijgesteld en aangepast. Tussen de afspraken kunnen enige (2-4) weken liggen om het lichaam de tijd te geven aan ander voedsel en aangepaste eetgewoonten te wennen.

Op basis van het totaalbeeld van je gezondheid kan naar voren komen dat er moeilijkheden of verstoringen zijn die een andere vorm van behandeling of begeleiding vragen. In overleg met je zal ik je doorverwijzen voor nader (medisch) onderzoek of help ik je een andere therapeut of begeleider te vinden.

Het is mijn missie om je weer in contact te brengen met je lichaam en je energie, en je te helpen ontdekken wat je zelf kunt doen om je gezondheid te herstellen, onderhouden en behouden.

Qigonglessen

Qigongoefeningen zijn een effectieve en ontspannen manier om je algehele gezondheid te versterken. De oefeningen verbeteren je houding en je ademhaling, zorgen voor een betere doorstroming van je bloed- en energie, maken je gewrichten soepel, verlichten pijnklachten en versterken je balans. Door regelmatig Qigong te beoefenen voel je je kalmer en vitaler en ben je beter bestand tegen stress.

Ben je benieuwd wat Qigong is en wat de oefeningen voor je kunnen doen?

Je kunt bij mij privélessen afspreken, waarbij ik een aangepast programma van oefeningen maak gericht op je conditie. We oefenen in een besloten, rustige en prettige ruimte en je hebt een uur lang mijn volledige aandacht.

Vind je het leuker om te trainen in een kleine groep?
Meld je dan aan voor qigongles.
> Op dit moment worden er geen groepslessen gegeven vanwege de Covid-maatregelen. Wanneer dit weer is toegestaan, ontvang je nadere informatie over de tijd en plaats van de lessen.

Hoofdmassage

Een hoofdmassage biedt een diepe, weldadige ontspanning en is een oase van rust tijdens of na een drukke werkdag. Een hoofdmassage geeft verlichting bij moeheid en (spannings)hoofdpijn, helpt bij klachten aan het gezicht en maakt je hoofd even helemaal leeg van zorgen. Je kunt me bellen of mailen via het contactformulier om een afspraak te maken. Inclusief een korte kennismaking vooraf en een kop thee toe, neemt de afspraak ca. een uur tijd.

Afspraak afzeggen

Ben je verhinderd om op de afspraak te komen, dan verneem ik dat graag uiterlijk 24 uur van te voren. Wanneer je de afspraak te laat afzegd of niet verschijnt op de afspraak, wordt het consult in rekening gebracht.

Tarieven

Voeding- en leefstijlbegeleiding

Intake (ca. 1,5, uur) 80,-
Los consult 55,- per uur

Verandering van je leefstijl en in het bijzonder je voedingspatroon is een geleidelijk proces. Daarom bied ik twee kleine opstap programma’s met een korting aan, zodat je een goede basis kunt leggen en door kunt werken met de inzichten en adviezen.

Intake + 2 consulten 175,-
Intake + 3 consulten 225,-

Qigonglessen

Privéles 40,- per uur
Eerste proefles privé 17,50 per uur
Spreek je een serie van 4 privélessen af, dan betaal je 140,-

Groepsles (in kleine groep) 12,50 per uur, op basis van een 10-ritten kaart
3 x een proefles volgen om te ervaren of qigong wat voor je kan doen 30,-
Eerste proefles in een groep is gratis

Hoofdmassage

Prijs: 35,-
Duur:
ca. 35-40 min

Scroll to Top